De voors en tegens van airconditioning

 

airco

De meeste woningen en kantoren tussen 15 cm en 35 cm zijn geschikt voor een airconditioninginstallatie. Als een kamer krap aanvoelt omdat hij klein is, kan een grotere unit nodig zijn. (Raadpleeg altijd een deskundige bij de fabrikant bij het bepalen van de grootte van die voor). Tegenwoordig kan de airconditioner ook gebruikt worden om een enkele kamer te koelen in de hete zomer. Niettemin is de airconditioning of air-con het grootste elektrische apparaat in het gebouw.

Bij de keuze tussen een airconditioner en de andere koelingsoptie zijn ze nauwelijks verschillend, hoogstens in de ruimte die ze innemen, en in de hoeveelheid energie die ze verbruiken. Ze kunnen beide worden gebruikt als sommige apparaten de klok rond worden gebruikt, ’s nachts als er geen kantoor of school is. Volgens Klimalexpert kunnen ze ook als normaal koelapparaat worden gebruikt. Echter om elektriciteit te besparen wordt geadviseerd om ’s nachts te gebruiken, zoals op last night off, etc en om ’s nachts een lage temperatuur te gebruiken. Dit bespaart niet alleen energie maar ook elektriciteitskosten. Het doel van dit artikel is u te informeren over de voordelen waarmee u rekening moet houden wanneer u besluit uw airconditioner [http://www.klimaidexpert.com/gdist/home.asp] te vervangen door een airconditioner die geschikt is voor u in uw eigen huis of kantoor en over de kosten ervan.

Afgezien van de drie genoemde voordelen, hebben zij ook hun nadelen, zoals:

* Temperatuurregeling die meestal niet erg nauwkeurig is * Indien niet correct geïnstalleerd kan het veel onderhoud vergen * Deze types airconditioners zijn duur * Zijn niet geschikt voor alle kamers en gebouwtypes

Ondanks de nadelen van de bovengenoemde airconditioningsystemen, is het grootste nadeel het feit dat alleen een deskundige een goede airconditioner in uw gebouw kan monteren. Ze moeten zorgvuldig in elkaar worden gezet en elk onderdeel moet op de juiste manier worden aangebracht. Dit is een tweeledig nadeel en u moet een expert bellen om het te repareren. Een tweede nadeel is dat dit soort airconditioners moet worden aangesloten op een ventilatiekanaal op het dak of aan de muur en dit kan erg kostbaar zijn als het niet correct wordt geïnstalleerd. Een derde nadeel is dat deze systemen veel meer onderhoud vergen dan centrale airconditioningsystemen of andere koelsystemen en omdat ze aan de buitenzijde van gebouwen worden geïnstalleerd, is er behoefte aan een goed geïsoleerd dak.

Er zijn een paar voordelen en een paar nadelen van de airconditioningsystemen; pas ook deze systemen toe en het systeem zal voor u geschikt zijn. Een groot voordeel is het feit dat de systemen efficiënt werken en de ruimte koel houden. Dit is zeer nuttig in gematigd weer, en laag gebruik seizoen. Echter, het systeem kan niet volledig zijn voor zowel de regenachtige en de winderige omstandigheden. Het systeem is zeer gevoelig voor stof zoals filters en allergenen; ook al is er een luchtzuiveraar in het systeem ingebouwd, toch helpt dit slechts gedeeltelijk om allergieën te bestrijden. De totale kosten van het systeem zijn vrij laag, als u een huisvrouw bent kunt u geld besparen door het systeem dat u koopt te onderhouden.

lees meer:

Rotterdam

Airco Dordrecht

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.