10 tips voor een blijvende Zolderisolatie

Zolderisolatie

Sinds we klaar zijn met ons isolatieproject in ons oude huis, hebben we te maken met de gevolgen van het verwijderen van zoveel zolderisolatie. We hebben de hele eerste verdieping geïsoleerd, en nu die open en bloot is, is het alsof er een hele nieuwe wereld ons huis is binnengekomen. Het koudste winterseizoen van ons leven is net voorbij, en we voelen ons helemaal leeg en uitgeput van alle energie slurpende hitte die we hebben ervaren. Er zijn dagen dat we ons nog steeds afvragen waarom iemand ooit in zo’n oud huis zou willen wonen. Maar dat betekent niet dat we er niet voor zullen vechten om het zo lang mogelijk warm te houden! Hier volgen enkele tips om uw bestaande woning nog vele winters warm te houden.

Isoleer eerst je muren.

De muren van uw huis zijn de eerste plaats waar warmte uit uw huis verloren gaat. Als je ze niet isoleert, zul je constant je thermostaat moeten bijstellen om je huis op een comfortabele temperatuur te houden. Het isoleren van uw muren zal dit probleem helpen voorkomen. Er zijn veel verschillende manieren om dit te doen, van het toevoegen van extra isolatielagen tot het afwerken van de muren met een vochtbarrière. Welk systeem u ook kiest, zorg ervoor dat u de isolatie aanbrengt voordat u de muren optrekt. U kunt de muren isoleren als ze al droog zijn. Wij vonden dat het toevoegen van gipsplaatisolatie aan de binnenkant van de muren ons huis te koud liet aanvoelen. Het creëerde een oncomfortabele omgeving, en we waren constant onze thermostaat aan het bijstellen. Er zijn een paar redenen waarom dit het geval zou kunnen zijn: De gipsplaat is niet geïsoleerd, dus ook al isoleer je de muren, je verliest ook warmte aan de binnenkant van de gipsplaat. De gipsplaat zelf is niet geïsoleerd, en het houdt je huis ook niet warm. Als je dit wilt voorkomen, zorg er dan voor dat je beide kanten van de muren en de binnenkant van de gipsplaat isoleert. Zorg ervoor dat de gipsplaat ook een vochtbarrière heeft.

Let op luchtlekken.

De beste manier om uw muren geïsoleerd te houden is om alle luchtlekken te dichten. Zorg ervoor dat elke spijker en elke scheur goed is afgedicht om te voorkomen dat er ongewenste lucht in uw muren komt. Dit houdt uw huis warmer, en het zal ook de hoeveelheid energie verminderen waarmee uw oven moet werken. Een luchtlek kan van alles zijn, van een spijker die iets te lang is tot een gescheurd of ontbrekend gipsplaatpaneel. Wanneer u uw muren gaat plaatsen, dicht dan alle luchtlekken af. Als u niet weet waar de lucht vandaan komt, weet u niet waar u het moet afdichten. Zorg ervoor dat u achter de muren, achter de deuren en achter de leidingen kijkt. Dicht alle gaten en scheuren die u vindt.

Dicht alle scheuren en gaten.

Scheuren en gaten zijn de luchtlekken van de gipsplaten wereld. Ze zijn de makkelijkste manier om lucht in je muren te laten. Om ze te voorkomen, moet je eerst alle scheuren en gaten in je muren vinden. Gebruik een klein gereedschap om alle plaatsen die u niet kunt zien, zoals achter de leidingen en achter de muurplaten, aan te prikken. Noteer ze allemaal, zodat u de luchtlekken kunt dichten als u klaar bent. Als je alle scheuren en gaten genoteerd hebt, moet je ze dichten. Dicht ze af met een kitpistool, of gebruik een mengsel dat wordt geleverd met een afdichtmiddel. Zorg ervoor dat u zoveel mogelijk scheuren en gaten opvult, en laat geen lege plekken achter.

Sla de afwerking van het dak niet over.

Een van de beste manieren om je huis warm te houden is het dak de juiste afwerking te geven. Veel huiseigenaren slaan dit deel over wanneer ze hun dak laten afwerken, en ze eindigen met een shingledak dat niet goed gedaan is. Een shingledak moet worden geïnstalleerd met een waterafstotende of een dampremmende afwerking. Dit beschermt de dakspanen tegen de elementen, en het houdt ook de warmte in uw huis en houdt u tegelijkertijd warm. Als u niet de juiste afwerking op uw dakspanen heeft, zult u veel van uw warmte verliezen. U zult ook merken dat u geen warmte hebt wanneer u die het meest nodig hebt, bijvoorbeeld wanneer u slaapt. Een dak met dakspanen zou het eerste moeten zijn wat in de winter gedaan wordt, en het zou het laatste moeten zijn wat in de zomer gedaan wordt. Als u niet de juiste afwerking op uw dak heeft, zal het u op de lange termijn veel kosten. Het kost u geld dat u nooit meer terug krijgt.

Blijf op de hoogte van de weersvoorspellingen.

Een van de beste manieren om uw huis warm te houden, is door de weersvoorspellingen in de gaten te houden. Zodra u de kans krijgt, moet u de temperatuur van uw huis opnemen. U moet ook de temperatuur van uw airconditioner opnemen. Noteer de temperaturen die u in uw huis en ook in uw airconditioner aantreft. Hiermee kunt u bepalen of u de verwarming hoger moet zetten, of dat u de ramen moet sluiten en de airco uit moet zetten. Als u merkt dat de temperaturen in uw huis hoger zijn dan die in uw airconditioner, moet u zich concentreren op het omlaag brengen van de temperatuur in uw huis. U moet er ook voor zorgen dat u voldoende isolatie heeft.

Beknibbel niet op de kwaliteit van de isolatie.

De kwaliteit van de isolatie is een zeer belangrijke factor als het gaat om het warm houden van uw huis. Kies voor isolatie die zo energiezuinig mogelijk is gemaakt. Dit zal u helpen geld te besparen op uw energierekeningen, en het zal u ook helpen uw huis warmer te houden in de winter. Zorg ervoor dat u de juiste materialen die zijn gemaakt om zeer energie-efficiënt en die ook zeer duurzaam zijn. U moet er ook voor zorgen dat u de juiste hoeveelheid isolatie krijgt. Te veel isolatie is net zo slecht als te weinig. U moet er ook voor zorgen dat u de isolatie op de juiste plaats aanbrengt. U moet ervoor zorgen dat u de isolatie in de muren, plafonds en vloeren installeert. U moet ook proberen om de isolatie te installeren op de zolder. Dit zal u helpen om uw huis warm te houden voor de komende jaren.

Conclusie.

Je moet er niet alleen voor zorgen dat je huis geïsoleerd is, maar je moet er ook voor zorgen dat je huis goed geïsoleerd is. Er zijn een heleboel verschillende manieren om uw huis warm te houden, en de beste manier is om ervoor te zorgen dat u de juiste hoeveelheid isolatie op de juiste plaatsen. De enige manier waarop u er echt voor kunt zorgen dat uw huis goed geïsoleerd is, is door het te laten doen. Je kunt niet wachten tot de lente wanneer je klaar bent om het werk te doen. Je moet het in de winter doen, en je moet het goed doen. Als je dat doet, dan kun je verwachten dat je een huis hebt dat goed geïsoleerd is, en een huis dat ook warm is in de winter.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.